Home de Scholte Bloemenboerderij de Scholte Zorgboerderij de Scholte
home OERdorp  cursussen en workshops  excursies  zelfpluktuin  bloemwerk  foto-impressie  in media  contact  route 

 

Bloemenboerderij

de Scholte

 

Horstweg 3

7274GE Geesteren Gelderland

tel: 0545 481212

 

info@descholte.nl

www.descholte.nl

 

Welkom op bloemenboerderij “de Scholte”

 

Bloemenboerderij "de Scholte" is begonnen door Hanna Lutke Willink.

Hanna werd in 1978 en 1982 winnaar van het Nederlands Kampioenschap bloemschikken, jaarlijks georganiseerd door de vereniging Groei & Bloei en gaf in die tijd al cursussen handwerken aan verschillende plattelandsvrouwen groepen.

In 1980 is Hanna begonnen met het geven van bloemschiklessen en workshops Dochter Anet is in 1987 in het bedrijf gekomen. Anet deed in 1985 examen bloemist/winkelier in Enschede en heeft aansluitend enkele jaren in een bloemenzaak gewerkt.

Inmiddels is Yvonne, dochter van Anet, in 2013 ook bij in het bedrijf gekomen. Zij doet dagbesteding met de deelnemers van de zorgboerderij. Deze helpen waarnodig met de bloemen.

Het achterhuis van de boerderij, “de Delle”, wordt gebruikt voor onze lessen, workshops en ontvangst van groepen. Dit is gelijk ook onze boerderij winkel. De sfeer van de delle past goed bij alle bloemwerk en arrangementen die we maken. Hier zijn ook allerlei kadoartikelen te koop.

Om de boerderij is een tuin van ongeveer 1ha. Deze tuin is ook een zelfpluktuin. Hierin kweken we allerlei soorten éénjarige en vaste planten voor eigen gebruik en om te drogen.

Op dit moment heeft de Scholte een paar honderd vaste cursisten die gedurende het jaar 6 bloemschiklessen volgen. Daarnaast zijn er met de Kerst en Pasen nog een heleboel mensen die dan de themalessen volgen.

We krijgen regelmatig aanvragen van groepen die samen creatief aan het werk willen. Dit zijn b.v. bedrijfsuitjes, vrijgezellen feestjes enz.
Hiervoor bepalen we, in overleg met de aanvragers, een leuk arrangement.

Tijdens het voorjaar en in de zomer vind je ons meestal in de tuin. In het voorjaar om te zaaien, te planten of te wieden en in de zomer vooral om bloemen te plukken voor de boeketten en andere bloemwerken die we maken. Ook wordt een deel van de bloemen gedroogd.