Afdrukpagina Voorjaarsles 2

Voorjaarsles 2: Vrolijke voorjaarsschikking met tulpen op bol.

We maken samen een vrolijke voorjaarschikking met 2 bosjes takken waar de tulpen steun tussen vinden. Voor dit bloemstuk gebruiken we tulpen die nog op de bol staan. Omdat deze niet overal te koop zijn zullen wij zorgen dat er voor jullie tulpen zijn. De kleur van de tulpen hebben jullie al doorgegeven tijdens de eerste les. Heb je dit nog niet gedaan, doe ons dan bericht of je krijgt bonte kleuren. Samen met de door jullie zelf meegebrachte bloemen wordt het een kleurrijke voorjaarschikking.

Boodschappenlijstje:

  • Bak: langwerpig, minimaal 30 L x 10 B x 10 H . Van vorige lessen zijn ook de brugschaal en de wat hogere bus heel geschikt.
  • Takken: 2 bosjes van zeker 10 takken van ongeveer 50 cm zowel dik als dun, als je 5 takken van ongeveer 80/90 vm hebt kun je ze half door doen en beide stukken gebruiken. En dan nog zo’n 10 takken extra die je kunt goed kunt buigen waar je de bogen van gaat maken.
  • Groen: breng mooi groen mee om het steekschuim rondom af te werken.
  • Bloemen: de bloemen van de tulpen komen wat hoger tussen de takken. Breng daarom nog wat bloemen mee die in het onderste deel van de schikking kunnen worden gebruikt.

Klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina.