Home de Scholte Bloemenboerderij Webshop Zorgboerderij

 

 

Herfst 2 Najaarskrans.

We maken samen een mooie najaarskrans. Deze wordt gedraaid op een metalen ring. En dan maken we hem volgend de laatste trend….half met salim of sisal en de rest met groen en bloemen. Hij mag van vers materiaal gemaakt worden of vers gemend met droogbloemen, zodat deze in kan drogen of helemaal van droogbloemen. De ring hebben jullie de vorige les al meegenomen, zo niet dan zijn er bij ons nog wat.

Denk aan een eigen mesje en tangetje.

 

Boodschappenlijstje:

- weer van huis meenemen hier naar toe.

- Salim of sisal om 1 helft mee af te wikkelen is bij ons te koop, als je wat fijn salim hebt liggen mag je dit natuurlijk meebrengen.(moet vooral geen grof materiaal zijn) Dit zou ook kunnen met lange dunne twijgen of lange brem.

Een aantal dames gaan hem omwikkelen met touw. Dan kan ook maar dat moet je dan al in huis hebben gedaan, omdat daar hier de tijd te kort voor is.

- Blad: breng het blad mee wat je zelf al gezocht hebt. Dit kun je prima aanvullen met allerlei groen uit de tuin aan conifeer en grassen en zaaddozen. Breng geen dennengroen mee want dat gaat afvallen .Ook cedem is niet geschikt om te gebruiken.

- Bloemen: dit mogen roosjes zijn of andere bloemetjes die mooi indrogen, want ze krijgen geen water en de krans zal drogen. Ook hortensia is heel geschikt .

Bij ons is ook van alles op droogbloemen gebied te koop.

 

Klik hier om naar een printversie te gaan van deze pagina.

Klik hier om naar een pagina te gaan met foto's die tijdens de workshop gemaakt zijn.