Home de Scholte Bloemenboerderij Webshop Zorgboerderij

 

 

Historie Boerderij:

De boerderij stamt uit het jaar 1889 en is van oorsprong een gemengd boerenbedrijf met akkerbouw en varkens. In de jaren 80 & 90 zijn de varkens van de boerderij verdwenen en is het gedeelte bloemen uitgebreid.

De boerderij bestaat uit verschillende delen die ieder een eigen functie hebben.

De Delle is van oorsprong het achterhuis en wordt nu gebruikt als cursus- en ontvangstruimte voor cursisten en groepen mensen voor excursies. Daarnaast is hier ook de boerderijwinkel gevestigd. Vroeger stonden hier koeien, een paar paarden en een aantal varkens. In de jaren 70 moesten de koeien plaats maken voor varkens en in de jaren 90 zijn de laatste varkens van de boerderij verdwenen. Nadat de laatste dieren van de boerderij zijn verdwenen, is de Delle verbouwd tot een sfeervolle ruimte waarin we graag werken en mensen ontvangen. Wel is getracht de oorspronkelijke details, zoals de ouderwetse balken, zoveel mogelijk te bewaren.

In 2016 is het voorhuis van de boerderij verbouwd en hebben we een kantine gerealiseerd waar we gezellig koffie kunnen drinken en lunchen. Maar ook kan hier rustig gewerkt worden wanneer hier behoefte aan is.

 

Zorgboerderij de Scholte
Horstweg 3
7274GE Geesteren (Gld)
0545 481212