Home de Scholte Bloemenboerderij Webshop Zorgboerderij

 

 

De tuinen:

Op zorgboerderij 'de Scholte' bieden we verschillende soorten werkzaamheden aan.

Rondom de boerderij liggen 2 tuinen die samen een grootte van ongeveer 1 ha hebben. In deze tuinen staan een aantal verschillende soorten vaste planten, die elke jaar weer terug komen.

Daarnaast worden er ook veel eenjarige planten gezaaid in het voorjaar. Eind april beginnen we met de eerste keer zaaien. Dit zijn de eenjarige soorten die goed tegen eventuele nachtvorst kunnen. Dan worden half mei voor de tweede keer verschillende soorten gezaaid en begin juni nog een derde keer. Hierdoor hoeven we niet alles tegelijk te wieden en ook hebben we niet alles tegelijk in bloei staan. In deze tuinen staat alles op rijtjes omdat dit het makkelijkst te onderhouden is. We hebben meer dan 50 soorten vaste planten en ongeveer 40 soorten eenjarige planten. Gelukkig ligt er tussen de rijen planten worteldoek, daar gaat alleen water door naar beneden en komt geen onkruid door naar boven dus dat scheelt ons werk!

Werkzaamheden die in de tuin moeten gebeuren zijn onder andere: het zaaien van planten, plantjes verspenen, onkruid wieden, water geven en bloemen plukken.

 

Zorgboerderij de Scholte
Horstweg 3
7274GE Geesteren (Gld)
0545 481212