Home de Scholte Bloemenboerderij Webshop Zorgboerderij

 

 

De Delle is het tot cursus en ontvangstruimte aangepaste achterhuis van de boerderij en tevens een boerderijwinkel.

 

Vroeger stonden hier de koeien, een paar paarden en een aantal varkens. Vanaf de jaren 60 waren dit alleen nog koeien. En in de jaren 70 moesten de koeien plaatsmaken voor varkens omdat de boerderij te weinig grasland had. Het achterhuis is toen zo veranderd dat er op 2 verschillende afdelingen kraamhokken voor de varkens waren. In de jaren 80 werd het bedrijf iets kleiner gemaakt en daarom gingen de varkens van de deel terug naar de omliggende schuren en kwam de deel vrij.

 

Dit was het moment waarop we hebben besloten om hier onze cursus en ontvangst ruimte te maken. Dit is iets wat ook goed bij de boerderij past. Op de deel zijn een aantal aanpassingen gedaan. Zo is er b.v. vloerverwarming aangelegd met een makkelijk te onderhouden vloer en zijn er verschillende kasten ingemaakt.

 

Geprobeerd is zo veel mogelijk oorspronkelijke zaken te behouden, zoals de haken waar de koeien aan vast zaten en de ouderwetse balken en hildes. Ook hebben we een tentoonstelling gemaakt van allerlei werktuigen die op en rond de boerderij werden gebruikt.

 

Nu is het een mooie, praktische en sfeervolle ruimte waar we graag werken en mensen ontvangen. Verder kunnen we hier allerlei bloemstukken en arrangementen tentoonstellen en verkopen.